Krönika: IF Sylvia, Norrköpings stolthet?

Krönikor som publiceras på forzasylvia.nu är personliga åsikter och analyser av enskilda supportrar runt IF Sylvia. Forzasylvia.nu behöver inte stödja alla åsikter som krönikorna innehåller.

46548

IFK Norrköping har alltid varit nummer ett för kommunen, sponsorerna och norrköpingsborna, 2009 kanske är en ny tid för norrköpingsborna? IFK Norrköping har fått många miljoner varje år av kommunen+ en nyrenoverad arena som skattebetalare i norrköping betalt(+300 milj. Kr).

Hur kan då en anrik klubb som IFK falla så fort? Svaret är skrämmande och oroväckande, En klubb med många miljoner varje år som köper det allsvenska skräpet och skriver kontrakt med avdankade tränare och har en organisation som är grymt mediekåt. Att skriva ett kontrakt med Mats Jingblad är bara beviset på intelligensen på hur IFK styrs och hur IFK tänker. Att IFK Norrköping ger Jingblad ett antal tusen i månaden även om han inte tränar eller gör något för IFK.

För det första så tog han ner Landskrona till superettan. Han kör på samma spelare hela tiden, dvs dom han har köpt in själv, och inga juniorer. Men en del säger att han är en grym tränare, om man blickar tillbaka i tidigare år, men det är samma som IFK.

” 12 sm-guld har Peking, hur många guld har ni?” Man skäms när IFK Norrköpings supporterförening Peking Fanz sjunger den ramsan, måste Norrköping leva på gamla meriter? Jo, IFK klarar inte av att få nya meriter så vi lever kvar i det gamla.

 Om vi säger så här:

Om kommunen skulle gett alla miljoner som satsar på IFK genom åren till IF Sylvia, IK Sleipner och dom mindre lagen runt om i Norrköping, så skulle definitivt Sylvia eller Sleipner spelat minst i Superettan och vara ett stabilt lag, om inte mera än så. Sylvia har t.ex. haft ett flertalet bra talanger genom åren, IFK har inte haft en bra på länge, och har de haft någon bra, så har det varit ynka 1-2 st. Jag kommer ihåg när det var Derby i stan, Sylvia – IFK, det var en jämn match, man kunde inte skilja på vilket av lagen som levde ett överklass liv och ett arbetarklassliv.

 NT hade en resumé om fotbollsåret då. Om ordförande i IFK och IF Sylvia skrevs det ” Sylvias ordförande står dagen innan matchen på parken och fixar reklamskyltar ”Ett stort Hån mot att ett lag styrs av hjärta istället för pengar.”Om ett lag ska funka, måste det finnas hjärta i personerna runt om klubben, och inte giriga gubbar som gör allt för pengar. Men det blir kul att se Djurgården IF komma på besök på Bollis nästa år, och att se IFK spela mot Kristianstads FF nästa år i Division 1 .

FORZA SYLVIA!

Martin

Annonser

3 Responses to “Krönika: IF Sylvia, Norrköpings stolthet?”


 1. 1 Gus 25 maj 2009 kl. 11:00

  Om Sylvia går upp i Superettan (det hoppas man såklart) till nästa säsong kommer de inte att få lira på Bollspelaren då den inte håller Superettan-standard. Tyvärr blir det spel på Idrottsparken då. Hade varit roligt om kommunen kunnat ge Sylvia några spänn för att rusta upp Bollis så den håller standarden för spel högre än div 1.

  Måste tillägga att jag inte riktigt förstår varför man ska hålla på och bitcha om IFK:s organisation på en sida som handlar om Sylvia….

 2. 2 Younger SCB 25 maj 2009 kl. 17:44

  Gus> joo, det fattade jag med att det inte blir bolla, var mest ett ironiskt skämt om IFK och Djurgårn eftersom det går trögt för dom.

  Och IFk som organisation är beviset på hur 10 åringar skulle sköta det, och att kommunen har pumpat in flera miljoner genom åren, men ändå har det blivit misslyckat?
  Borde inte kommunen insett att det bara skulle bli pajdeg av allt i slutändan?
  Sylvia tillhör Norrköping, likaså IFk.!

  • 3 Gus 26 maj 2009 kl. 15:26

   Aha då är jag med.

   Jo visst har IFK:s styrelse tabbat sig en hel del och jag håller med om att kommunen borde satsa lite mer på övriga klubbar. Det var ju inte många år sedan Sylvia och IFK spelade i samma serie.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Nästa hemmamatchIF Sylvia - Öster IF
den 8:e juni klockan 19.00
på Bollspelaren, Norrköping
Krönikor av supportrarna

Bli skribent på Forza Sylvia.


IF Sylvia – laget i våra hjärtan.maj 2009
M T O T F L S
    Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Annonser